Vaccinationer

Vaccinationer

Vaccinationer och reseskydd inför din utlandsresa.

Vi utför alla typer av vaccinationer inför din resa. Vi ger även kostnadsfritt hälsoråd inför din vistelse.
Du kan även få tips och råd via telefon eller e-post.

Utifrån resmål och din egen situation ger vi förslag på vilka vaccinationer som är aktuella beroende på vilka risker som för tillfället finns.
Vi ser även över ditt grundskydd och fyller på vid behov.

Vi skriver även recept på malariaprofylax samt vaccinerar mot Gula febern vid de tillfällen det är aktuellt.

Vid besöket betalar du kostnaden för vaccinet samt en stickavgift.

För råd/tidsbokning kontakta oss på Tel: 0660-29 98 49 eller jenny.andreen@humanresurs.se

För att underlätta vid rådgivning så är det viktigt att du INNAN du hör av dej tar reda på vilka resevaccinationer du tagit sedan tidigare.  Namn på vaccinet?   Antal doser?   När?

Detta måste du själv kolla upp med den Hälsocentral/Vaccinationsmottagning där du tog dina vacciner. Vi har enbart journaler på de vaccinationer som är givna på HumanResurs Företagshälsa och vi kan inte se Regionens journaler.

 

NYHET! Nu kan du även boka tid för vaccination direkt på webben på denna länk: https://humanresurs.vardtid.se/cgmj4wp/?company_client_no=P0100

Innan du kan se de bokningsbara tider som finns måste du ändra "senast den"-datum eftersom den som standard enbart visar tider som finns inom de tre närmaste dagarna. Sidan kan även bara som max visa 20 st lediga tider men vilka tider som visas kan du styra via att ändra "tidigast den"- och "senast den"-datum. Hittar du ingen dag/tid som passar eller har frågor om webbokningen så kan du alltid ringa 0660-299849.

Du kan boka tid både för påfyllnadsdoser och "nya" vaccinationer. Om det INTE gäller påfyllnadsdoser så kom ihåg att boka tiden minst 1 vecka framåt i tiden för att jag ska hinna skicka ut en fråge-enkäten som måste besvaras innan läkaren kan ge ordination så vaccinationen kan utföras. Det är viktigt att du är noga och fyller i både mailadress och mobilnummer. Är det mer brådskande att komma igång med vaccinationerna så kan du istället ringa på 0660-299849 och lämna ett röstsvar så återkommer jag så snart som möjligt. Är ni en hel familj som ska vaccineras så kan du boka en tid och sedan informera mej om detta när jag skickar ut enkäten så löser vi det.

 

Prisexempel 2019:

Stickavgift: 200 kr/besök

Twinrix (Hepatit A+B): 495 kr/spruta

Twinrix-Barn (Hepatit A+B): 375 kr/spruta

Vaccin mot Hepatit A: 380 kr/spruta

Vaccin mot Hepatit A-Barn: 300 kr/spruta

Vaccin mot Hepatit B: 290 kr/spruta

diTeBooster (difteri/stelkramp): 190 kr

diTekibooster (difteri/stelkramp/kikhosta): 250 kr

Stamaril (Gula Febern): 500 kr

Vaccination mot TBE-Vuxen: 375 kr/spruta

OBS! När det gäller vaccinationer mot TBE så har vi denna säsong enbart vaccin för vuxna och även där ett begränsat antal doser.  Ni kan även ta detta vaccin på Apoteket på Nygatan som har drop-in-vaccinationer.​